Warning: Undefined array key "a" in /data/web/virtuals/301175/virtual/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2
Pro tradiční čínskou medicínu jsou typické některé rostliny, mezi něž patří také kustovnice čínská, neboli goji, která bývá součástí tamního jídelníčku. Sušené plody goji mají oranžovočervenou barvu a svraštělý povrch, chutí přitom připomínají rajčata a vůní naopak datle. Své stabilní místo si goji našlo i v sortimentu se zdravou výživou v českých obchodech a obohatilo současný trh o potravinový doplněk s léčivými účinky, které zlepšují fyzickou vitalitu.
Oblíbenost goji stále vzrůstá
Proč je goji tak žádané? Za jeho vzrůstající oblibou stojí rozhodně pozitivní působení na lidský organismus. Lidé odjakživa prahnou pro přirozeně zdravých potravinách, díky nimž se udržují v dobré kondici. A goji toto splňuje beze zbytku. Tpíte-li astmatem, alergiemi, špatným zrakem či slabým sexuálním libidem, goji vám vaše problémy zmírní. Goji pomáhá snižovat krevní tlak a zlepšuje krvetvorbu. Současně pozitivně působí na činnost ledvin i jater. Využívá se také při léčbě kožních chorob – například lupénky.
Obsahové látky
Obsah účinných látek v goji je poměrně pestrý – flavonoidy, aminokyseliny, vitamíny, mastné kyseliny, steroidy či minerální látky. Z vitamínů je goji bohatá hlavně na riboflavin (B2), thiamin (B1) a vitamín C, jehož obsah v goji je srovnatelný s obsahem v citrusových plodech. Potřebujete-li do svého těla dodat železo, pak goji je jeho přirozeným zdrojem. Kromě železa obsahuje ještě zinek, mangan, měď a chrom a ještě navíc i 21 stopových prvků, mezi nimiž vynikají selen a kobalt.
Jak goji konzumovat?
Pokud rádi při sledování televize něco dobrého mlsáte, zkuste si do misky místo tučných a nezdravých bramborových lupínků nasypat plody goji. Tímto krokem svému tělu rozhodně prospějete více než přesolenými pochutinami. Goji můžete konzumovat i ve větším množství, protože se jedná o stoprocentně přírodní produkt.